Revised Programme African New Manifesto Campaign Planning Workshop.

Host **KENASVIT**

SANDTON HOTEL Nairobi, Kenya 18TH and 19TH JULY 2011 VENUE

DATE

Schedule	Session	Responsible	Time	Support documents
8 – 8.30	Arrival and registration	KENASVIT	30 min	
8:30 – 9:00	 ★Welcome and Introductions House Rules, election of Timekeeper and Welfare Officer ★Officiation by Youth Fund representative 	Secretary KENASVIT Richard Muteti	30 mins	List of participants
09:00 - 10:00	☆Sharing experiences of successful campaigns	Chair KENASVIT	30 mins	Facilitators' Guide
10:00 - 10.30	 ☆ New Manifesto Campaign – introduction, vision and plan ☆Main points to consider when planning a campaign 	Pat Horn	30 mins	Original NM documents Faciliators' Guide
10:30 - 10:45	Tea break		15 mins	
10:45- 12:15	☆Brainstorming campaign goals –Group 1 English only ☆Brainstorming campaign goals –Group 2 English/French Report backs	Ghana + Becky Togo + Maja	45 mins. 15 mins	Facilitators' Guide
12:15 – 1:00	☆Campaign Plans of Action Each organisation drafts proposal	Anne Matondo LDFC	45 mins.	Worksheets
1.00 -2.00	Lunch break		60 mins	
2:00 – 3:00 pm	Campaign Plans of Action: Presentations of 3 proposals and discussions Togo, LFDC and Ghana	Facilitator Swaziland	60 mins	Worksheets
3:00 - 5:00 pm	Visit to Muthurwa Market	KENASVIT / NISCOF officials	2 hours	

Day Two 19 th July 2011						
Schedule	Session	Responsible	Time	Support documents		
8:30 - 9:30	Campaign Plans of Action: Presentation of 3 proposals and discussions Tanzania, Swaziland and Kenya	Facilitator Togo	60 mins	Worksheets		
9:30– 10:00	Review of tools for action	Facilitator DR Congo	30 mins	Facilitators' guide Campaign plan of work; questionnaire and discussion guide		
10:30- 11:00	Discussion on regional and international actions to support the New Manifesto campaign in 2012	Facilitator Tanzania	30 mins			
10.30	Tea break					
11:00 – 11:30	Briefing on use of media including presentation of campaigns blog	Maja	30 mins			
11:30 – 12:30	Final drafting of proposals	Each organisation	60 mins			
12:30 – 1:30 pm	Final plenary Closing remarks	KENASVIT/Pat Horn/Prof Mitullah	60 mins			
1:30 – 2:30 pm	Lunch break and departure		60 mins			